نقد و بررسی کامل گوشی شیائومی می 9 لایت
شیائومی بهعنوان یکی از پرکارترین شرکتهای تولید گوشی موبایل در طی سالهای اخیر شناخته شده است. این شرکت هر ساله چندین گوشی با زبان طراحی تقریباً مشابه در سری پرچمدار و میانرده روانه بازار میکند و عرصه را برای بسیاری از دیگر رقیبان تنگ کرده است. یکی از این سریها، خانوادهی Mi 9 است که نسخههای دیگری از جمله Mi 9 Pro، Mi 9T، Mi 9 SE و درنهایت Mi 9 Lite را در بر میگیرد. می 9 لایت نسخهی اقتصادی پرچمدار این خانواده می 9 است که صرف نظر از قیمت معقول، گوشی بسیار باکیفیت با امکاناتی فراتر از یک گوشی میانرده بهشمار رفته که در سپتامبر 2019 از آن رونمایی شد.
طراحی:
طراحی این نسخه با کمی تفاوت؛ بسیار شبیه برادر پرچمدارش، می 9 است. این میانردهی اقتصادی و ارزانقیمت شیائومی در پنل پشتی و جلویی خود از شیشهی گوریلاگلس نسل 5 و فریم آلومینیومی بهره برده است. به لطف استفاده از این محافظ شیشهای، مقاومت بدنه این گوشی در مقابل ضربه و خش افزایش یافته است. پنل پشتی این گوشی نیز دارای لبههای منحنی است که به خوشدست بودن آن کمک فراوانی کرده و به کاربر هنگام در دست گرفتن گوشی حس بهتری را القاء میکند. قاب آلومینیومی همرنگ با بدنه، هماهنگی ظریفی با دیگر قسمتهای گوشی داشته و پوشش مات بکار رفته در آن برخلاف طراحی براق بدنه، لک و اثرانگشت را جذب نمیکند. درگاه شارژ USB 2.0 Type-C به همراه پنجره اسپیکر و میکروفون در قسمت پایین قرار دارند. کلیدهای پاور و تنظیم صدا در سمت راست و جایگاه دوسیم کارت در سمت چپ قرار دارد که میتوان از اسلات سیم کارت دوم به جای کارت حافظه نیز استفاده کرد. جک ۳.۵ میلیمتری هدفون، بلستر IR و میکروفون دوم نیز در قسمت بالایی واقع شده است. ناگفته نماند که این گوشی در سه رنگ مشکی، آبی و سفید روانه بازار شده است که هر کدام از این رنگها در پنل پشتی با انعکاس نور، جلوهای خاص پیدا میکند. در پنل پشتی یک لوگوی XIAOMI حک شده که مثل چراغ اعلان عمل میکند وبا دریافت پیام، شارژ شدن و گوش دادن به موسیقی در رنگهای مختلفی روشن میشود.
نمایشگر:
این گوشی با بهرهگیری از یک نمایشگر 6.39 اینچی Super AMOLED با رزولوشن 2340×1080 و نسبت تصویر 19:5:9بهترین گوشی اقتصادی این سری محسوب میشود. حاشیههای این گوشی بسیار اندک بوده و از طراحی ناچ قطرهای برای میزبانی دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی در بالای نمایشگر استفاده شده است. سنسور اثرانگشت اپتیکال در زیر نمایشگر در قسمت پایینی تعبیه شده است که عملکرد خوب و سریعی داشته و با لمس نمایشگر یا بلند کردن گوشی نمایش داده میشود. حداکثر روشنایی نمایشگر گوشی می 9 لایت، 650 نیت است که برای یک گوشی میانرده، یک ویژگی خوب تلقی میشود. علاوه بر این، این نمایشگر دارای امکاناتی مثل حالت تیره، حالت خواندن، مخفی کردن بریدگی و تنظیمات رنگی نیز است.
دوربین:
گوشی می 9 لایت دارای دوربین سه گانه متشکل از یک لنز اصلی 48 مگاپیکسلی، یک لنز 8 مگاپیکسلی اولتراواید و یک لنز تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی است. هیچ کدام از این لنزها به قابلیت لرزش گیر اپتیکال مجهز نیستند؛ این گوشی برخلاف گوشی می 9 از لنز تله فوتو بیبهره بوده اما قابلیت زوم دو برابری به صورت دیجیتال انجام میشود. لنز تشخیص عمق صرفاً برای تشخیص عمق در هنگام ثبت عکس پرتره بکار میرود و بهصورت مجزا کاربردی ندارد. ماژول دوربین سه گانه به صورت عمودی بوده و به نسبت پنل پشتی کمی برجستگی دارد. دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی آن نیز با طراحی ناچ در بالای نمایشگر تعبیه شده و از امکاناتی مانند حالت پرتره پشتیبانی کرده اما فاقد قابلیت فوکوس خودکاراست.
چیپست، باتری و رابط کاربری
این گوشی شیائومی از چیپست اسنپدراگون 710 با معماری 10 نانومتری و پردازندهی 8 هستهای که اولین تراشهی سری 700 کوالکام است، استفاده میکند. با این ترکیب سختافزاری، این گوشی در ردهی ضعیفتری نسبت به دیگر نسخههای سری می 9 است. همچنین، می 9 لایت در نسخههای 64/6 و 128/6 گیگابایتی در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت. این گوشی دارای یک باتری 4030 میلیآمپری بوده که در مقایسه با باتری گوشی می 9، ظرفیت آن 7oo افزایش داشته است. برای استفادهی معمولی، میتوان از این گوشی به مدت 2 روز بدون نیاز به شارژ مجدد استفاده کرد. علاوهبراین، این باتری دارای قابلیت شارژ سریع 18 وات بوده که امکان 100 درصد شارژ باتری را در 90 دقیقه فراهم میکند. این گوشی دارای رابط کاربری MIUI 11 برپایهی سیستم عامل اندروید 9 قابل ارتقاء به اندروید 10 نیز است. این رابط کاربری در مقایسه با نسخه قبلی خود تغییرات اندکی داشته که از جمله آنها میتوان به تغییرات قابلتوجهی در طراحی، مدیریت فایل، حالت تیره، صفحه نمایش همیشه روشن و ...اشاره کرد.
برچسب ها: شیائومی