نقد و بررسی کامل گوشی سامسونگ گلکسی ای30 اس
به دلیل گرانقیمت بودن گوشیهای پرچمدار و عدم علاقه بیشتر افراد به پرداخت هزینهی گزاف برای یک گوشی موبایل، تمایل زیادی به خرید گوشی میانرده در بازار موبایل به وجود آمده است. با در نظر داشتن این مهم، شرکت سامسونگ اقدام به راهاندازی خط تولید سری A بهعنوان یک پاسخ مناسب برای کاربران در جستجوی گوشیهایی میان رده اقتصادی کرده است که پاسخگوی نیازهای کاربری آنها باشد. گوشیهای این سری معمولاً دارای کیفیت ساخت و طراحی مشابه با تغییراتی جزئی اما تاثیرگذار بوده که مجموعاً گوشیهایی خوشقیمت و خوشساخت در بازار موبایل به شمار میروند. گوشی سامسونگ گلکسی ای 30 اس نسخهی اصلاح شدهی گلکسی ای 30 محسوب میشود که با وجود ارتقاء در بخشهایی مثل دوربین، شاهد پسرفت در دیگر قسمتها مثل نمایشگر نیز هستیم. این نسخه در سپتامبر 2019 بهعنوان یک گوشی میانرده خوشقیمت عرضه شد که شمار زیادی از کاربران به آن تمایل نشان دادند.
طراحی:
وقتی تصمیم میگیریم یک گوشی جدید بخریم، اولین چیزی که ذهن را درگیر میکند طراحی و ظاهر آن است؛ زیرا ظاهر گوشی بیش از هر چیز دیگری به چشم میآید. خرید یک گوشی میانرده با طراحی شبیه گوشیهای پرچمدار، حس داشتن یک گوشی پرچمدار را به فرد القاء میکند. در طراحی گوشی A30s از ترکیب پلاستیک مرغوب و شیشه استفاده شده است به صورتی که پنل پشتی و فریم از جنس پلاستیک بوده که جلوهای براق شبیه به شیشه به بدنهی آن میبخشد و پنل جلویی از شیشه بهره برده است. این گوشی دارای چهار رنگ مشکی، سفید، سبز و بنفش است. ترکیب تمامی این رنگها با تلاقی انعکاس نور با این بدنهی براق، زیبایی چشمگیری به آن میبخشد. انحنای کنارههای گوشی و ظاهر براق و به ظاهر شیشهای باعث میشود تا آن را در زمرهی گوشیهای خوش دست بدانیم. کلید پاور و تنظیم صدا در لبهی سمت راست و اسلات اختصاصی کارت حافظه نیز در لبهی سمت چپ قرار دارد. لبهی پایین هم محل قرارگیری جک هدفون 3.5 میلی متری و درگاه شارژ USB Type-C و اسپیکر است.
صفحه نمایش:
گلکسی ای 30 اس دارای یک نمایشگر 6.4 اینچی Super AMOLED با رزولوشن 720 * 1560 پیکسل و نسبت تصویر 19.5:9 است که حاشیههای بسیار باریکی دارد و 84.9 درصد سطح پنل جلویی به آن اختصاص داده شده است. درواقع آن پسرفتی که در مقدمه اشاره کردیم درمورد رزولوشن این نمایشگر است که اچ دی پلاس بوده و تراکم پیکسلی آن 268 پیکسل در هر اینچ است که میزان مطلوب و رضایتبخشی نیست. در بالای نمایشگر از طراحی ناچ استایل برای میزبانی دوربین سلفی استفاده شده است که از قابلیت تشخیص چهره نیز پشتیبانی میکند. نمایش رنگ و تصاویر در این نمایشگر به دلیل بهرهگیری از کیفیت اچ دی پلاس و تراکم پیکسلی پایین، کیفیت بالایی ندارد. ناگفته نماند که به لطف وجود پنل Super AMOLED، صفحه نمایش قابلیت کنتراست خوبی دارد و درصورتی که میزان روشنایی گوشی در تابش مستقیم نور روی 100 تنظیم شود، محتوای آن به راحتی قابل مشاهده است. یک ارتقاء قابلتوجه این نسخه نسبت به Galaxy A30، مجهز شدن آن به حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر است که در قسمت پایینی پنل جلویی تعبیه شده است. عملکرد این سنسور خوب بوده اما دقت و سرعت آن متناسب با ردهی این گوشی است.
دوربین:
کمترین استفادهی کاربران از دوربین گوشی، ثبت تصاویر و فیلم برای شبکههای اجتماعی است که با وجود همین کاربرد ساده، باز هم کاربران به کیفیت دوربین توجه ویژهای دارند. یکی از پیشرفتهای دیگر اعمال شده در این نسخه، دوربین سهگانهی آن است. این ماژول دوربین سهگانه به صورت عمودی در پنل پشتی قرار دارد و یک فلش LED در زیر آن تعبیه شده است. لنز اصلی 25 مگاپیکسلی بوده و از قابلیت PDAF نیز پشتیبانی میکند. لنز 8 مگاپیکسلی دوم از نوع اولتراواید بوده و تصاویری با زاویه دید گسترده ثبت میکند. لنز تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی، آخرین لنز دوربین اصلی بوده که به ثبت عکسهای مطلوبی در حالت پرتره کمک میکند. از دیگر قابلیتهای این دوربین میتوان به پانوراما، HDR و فیلمبرداری فول اچ دی با سرعت با 30 فریم بر ثانیه هم اشاره نمود. دوربین سلفی ناچ استایل آن نیز 16 مگاپیکسلی بوده و تصاویری با کیفیت خوب در محیطهایی با نور کافی ثبت میکند. بنابراین، گلکسی ای 30 اس در مقایسه با گلکسی ای 30 دوربینهای بهتری دارد؛ اما به طور کلی کیفیت دوربین گلکسی ای 30 اس متوسط بوده و تصاویری معمولی ثبت میکند.
چیپست، باتری و رابط کاربری
همانطور که میدانیم چیپست هر گوشی به منزلهی مغز آن است زیرا تمام پردازشهای اصلی گوشی در بستر این بخش انجام میشود و بازدهی پردازشی آن یکی از مهمترین مشخصههای مورد نظر کاربران به شمار میرود. ناگفته نماند که نمیتوان از یک گوشی میانرده انتظار چیپستی قدرتمند داشت. چیپست بکار گرفته شده در این نسخه، اگزینوس 7904 بوده که براساس تکنولوژی 14 نانومتری ساخته شده و از یک پردازندهی 8 هستهای بهره میبرد. پردازندهی گرافیکی Mali-G71 MP2 نیز به منظور تجزیه و تحلیل بهتر دادههای گرافیکی نیز بکار گرفته شده است. A30s در نسخههای 3/32 ، 4/64 و 4/128 در دسترس کاربران قرار گرفته است. لازم به ذکر است که علاوه بر حافظه داخلی، برای افزایش فضای ذخیرهسازی نیز میتوان از کارت حافظه microSD استفاده کرد.
از دیگر عناصر سازندهی گلکسی ای 30 اس می توان به باتری 4000 میلیآمپری آن اشاره کرد. برای استفادهی معمولی میتوان از این گوشی به مدت یک روز و نیم بدون نیاز به شارژ مجدد استفاده کرد. این گوشی از قابلیت شارژ سریع 15 واتی پشتیبانی میکند، بنابراین برای شارژ کامل آن حدوداً 105 دقیقه زمان نیاز است. میزان شارژدهی باتری a30s جز در موارد کارکرد سنگین مثل بازی کردن مطلوب است. این گوشی از جدیدترین نسخهی رابط کاربری سامسونگ، رابط کاربری One UI بر پایهی سیستم عامل اندروید 9 بهره میبرد. این رابط کاربری دارای طراحی بسیار راحت و آسان بوده و هماهنگی متوازنی بین سختافزار و نرمافراز گوشی برقرار میکند. این نسخهی میانردهی خوشقیمت با طراحی مدرن و بهرهمندی از دیگر امکاناتی چون دوربین باکیفیت، چیپست مناسب و سیستم عامل بهروز یکی از پرفروشترین گوشیهای سامسونگ است که گزینهی مناسبی برای طرفداران گوشیهای میانرده محسوب میشود.
برچسب ها: سامسونگ گلکسی a30s